Cei care vor utiliza un limbaj nepotrivit pe Instagram sau care, prin comentariile lor, vor leza imaginea de brand a unei companii, vor fi blocați automat. O funcție nouă, în acest sens, a fost introdusă pentru utilizatorii Instagram, transmite 24h.MD.

Funcţia vizează „moderarea comentariilor” lăsate de utilizatori, dacă acestea conţin cuvinte-cheie sau fraze considerate ofensive de proprietarul paginii respective.

Funcţionalitatea disponibilă doar pentru paginile de Instagram create de companii are rolul de a ajuta gestionarea mai uşoară a comentariilor lăsate de fani şi de vizitatori ocazionali.

Secţiunea „Comment Moderation” poate fi găsită în meniul cu opţiuni a paginii Instagram, putând fi activată cu un simplu buton On/Off. Momentan, Instagram nu oferă liste predefinite de cuvinte ofensatoare, acestea trebuind definite manual de administratorul paginii. Odată bifată, funcţia de moderare a comentariilor va ascunde automat orice mesaj care conţine unul sau mai multe dintre cuvintele adăugate pe lista neagră.

Deocamdată, funcţia de moderare a comentariilor nu este disponibilă pentru utilizatori obişnuiţi, aceştia având la dispoziţie alte mijloace pentru a scăpa de vizitatori nepoftiţi, cum ar fi blocarea contului de Instagram folosit pentru a lăsa comentarii.