1500 de pachete cu produse alimentare au fost donate pentru Direcțiile teritoriale de asistență socială din partea Agenției Turceşti de Cooperare și Coordonare (TIKA).

Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi primul lot de 400 de pachete a fost repartizat beneficiarilor serviciului de asistență socială sectorul Botanica. Urmează şi celelalte sectoare.

„Mulțumim partenerilor pentru suport! Amintesc că lunar beneficiarii serviciului de asistenţă socială din capitală primesc diferite ajutoare:

  • 1200 pachete cu produse alimentare, în schimbul prânzurilor calde
  • Compensaţii pentru transportul public
  • Suport financiar, câte 700 de lei pentru familiile social vulnerabile cu 3 şi mai mulţi copii care frecventează grădiniţa
  • Alte ajutoare unice”, a declarat Ceban.

La fel, în contextul sărbătorilor de Paști, în vederea susținerii persoanelor/familiilor defavorizate, Primăria municipiului Chișinău a asigurat acordarea ajutoarelor financiare pentru 11.802 persoane, suma alocată fiind de 2 155 850,0 lei.

De asemenea, au fost acordate pachete cu produse alimentare pentru 1500 persoane prin intermediul Serviciului de alimentare din cadrul Direcțiilor teritoriale de asistență socială și cu suportul Societății de Cruce Roşie.