La nici o lună de la anunțul creării Partidului ”Mișcarea Alternativa Națională”, formațiunea este în top cinci la capitolul intenția de vot pentru parlamentare. Totodată, Ion Ceban este pe locul al patrulea printre politicienii care se bucură de cea mai mare încredere în rândul moldovenilor din municipiul Chișinău și din celelalte regiuni ale țării. Asta în timp ce liderul partidului de guvernământ, Igor Grosu, este cu două poziții mai jos, iar premierul Natalia Gavrilița s-a clasat, la acest capitol, tocmai pe locul al 12-lea.

Datele se regăsesc într-un nou sondaj realizat de iData. Ion Ceban este și printre cei mai activi politicieni ai ultimei luni. Primarul s-a clasat pe poziția a patra la acest capitol, în timp ce Igor Grosu este pe locul al șaselea, premierul Natalia Gavrilița – pe al optulea, iar ministrulul Economiei și Infrastructurii, Andrei Spînu, cu cinci poziții mai jos decât Ion Ceban, adică pe locul al nouălea.

Sondajul mai arată că șase din 10 moldoveni consideră că formațiunea de la guvernare, PAS, nu-și va duce mandatul până la bun sfârșit.

Sondajul iData a fost efectuat în perioada 3-12 septembrie pe un eșantion de 1012 persoane.