Președintele Comisiei econoomie, buget și finanțe, deputatul PAS Dumitru Alaiba, anunță un nou candidat la conducerea CNPF. Este vorba de Ecaterina Caraman.

Potrivit deputatului, Ecaterina Caraman a activat în sectorul financiar. „Acum a decis să-și continue cariera în sectorul public și consider că statul face o achiziție foarte reușită. Ecaterina are o experiență de 17 de ani în domeniul valorilor mobiliare și a pieței de capital, a demonstrat integritate, abilități și competențe profesionale în dezvoltarea afacerilor, investiții, managementul transformării și implementarea proiectelor complexe”, a precizat Alaiba. Din 2014, gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității MAIB pe piața financiară nebancară (OCN, biroul de credit) în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori). 

La ora actuală, principalul ei proiect este listarea MAIB pe piața internațională. „Concomitent, deține funcțiile de Președinte al Consiliului IM ”Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului ”Ionel” SA, membru al Consiliului ”MAIB-Leasing” SA. Anterior a fost Președinte al Consiliului ”Glass Container Company” SA, membru al Consiliului ”Garantinvest” SRL și membru al Consiliului Depozitarului Național al Valorilor Mobiliare. Deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare”, a mai informat președintele Comisiei economie, buget și finanțe.