Aspectele dialogului politic bilateral și asistenţa SUA pentru procesul de reforme din țară au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Ministrul Tudor Ulianovschi a evidenţiat dialogul politic bilateral activ între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii şi existența unor posibilități de amplificare a acestuia în perioada imediat următoare. În context, șeful diplomației moldovenești a reiterat interesul pentru consolidarea cooperării moldo – americane, inclusiv pe filiera multilaterală.

Interlocutorii au evaluat realizările în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane în Republica Moldova, menţionându-se interesul reciproc în intensificarea dialogului moldo–american la acest subiect. În context, Tudor Ulianovschi a vorbit despre principalele rezultate ale şedinţei Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, desfăşurată la MAEIE.

În cadrul dialogului, şeful diplomaţiei moldoveneşti a apreciat asistenţa tehnică oferită țării noastre de autoritățile americane prin intermediul Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională, inclusiv prin programul USAID pentru reforme structurale în Republica Moldova, lansat în luna ianuarie 2018.