Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a înregistrat Partidul Liberal în cursa electorală pentru referendumul anti-Chirtoacă, programat pentru 19 noiembrie.

”PL s-a înregistrat în calitate de concurent electoral la referendum pentru a-l reprezenta pe primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă și pentru a îndemna locuitorii orașului să nu participe la acest exercițiu”, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, citat de Radio Chişinău.

În acest context el a criticat decizia autorităților electorale de a-i respinge solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a fi înregistrat în calitate de concurent electoral pentru a se apăra de acuzațiile care i se aduc. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat că nu există probe nici în dosarele penale deschise pe numele lui Dorin Chirtoacă, care ar demonstra vinovăția acestuia.

Amintim că la 19 noiembrie, în municipiul Chișinău, va avea loc un referendum, inițiat de socialiști, privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domicliu.