Celula de criză la Direcția generală asistență medicală și socială s-a întrunit azi în ședință. Potrivit primarului general Ion Ceban, în continuare este o presiune enormă pe spitalele municipale în ce privește internările copiilor cu suspecție sau confirmați cu coronavirus.

„În ambele spitale – Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii și Spitalul Clinic Municipal “V. Ignatenco” – capacitățile de internare sunt depășite: avem un număr aproape dublu de mici pacienți. Totodată, solicitările cu necesități medicale pentru internare sunt în creștere, inclusiv cu transferuri din raioane: cca. 50% din copiii internați sunt din republică.

Acum în Celula de criza la Direcția generală asistență medicală și socială s-a decis reorganizarea secției de nefrologie pediatrică pe 28 paturi la SCM pentru Copii “V. Ignatenco” în secție pentru copii cu Covid-19.

Depunem toate eforturile pentru a asigura condiții conforme și spații suplimentare de tratament pentru copii”, a punctat edilul.

Celula de criza la DGAMS rămâne activă 24/24.

Primarul afirmă că este regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum se descurcă autoritățile și dacă avem nevoie de ajutor.

„Într-un stat responsabil Celula de criză în format extins urma sa fie convocată la Ministerul Sănătății”, a conchis Ceban.