Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău au fost realizate pe parcursul săptămânii trecute. Astfel, reparația străzilor 31 August 1989, Tighina și Alexandru cel Bun sunt în toi.

Potrivit primarului general Ion Ceban, au avut loc mai multe ședințe cu proiectanții, responsabilii de calitatea lucrărilor și alți specialiști, cu privire la soluționarea unui șir de probleme cu care s-au confruntat antreprenorii pe șantierele de lucru. Sunt întreprinse toate măsurile pentru a continua și a finaliza la timp aceste obiective importante pentru oraș.

„Pe banda suplimentară de virare din intersecția str. Calea Orheiului cu str. Studenților s-au făcut lucrări de pavare a zonei pietonale, care sunt pe final.
Urmează așternerea stratului de uzură pe carosabil și amenajarea unei insule de refugiu pentru pietoni.

Pe str. 27 Martie 1918, au început lucrările de asfaltare, concomitent cu cele de amenajare și compactare a pietrișului.

Din păcate, în procesul de lucru pe această stradă ne confruntăm cu situații când structurile de mediu creează impedimente la amenajarea unor trotuare sigure pentru pietoni, prin ne-emiterea actelor permisive pentru defrișarea arborilor care cresc nemijlocit pe trotuar, pietonii fiind nevoiți să ocolească, circulând pe carosabil. Este o abordare incorectă, deoarece siguranța oamenilor trebuie să aibă prioritate”, a declarat Ceban.

Primarul spune că la parcarea de captură din str. Ghidighici, continuă lucrările de decapare și evacuare a solului. În paralel, săptămâna curentă vor fi executate lucrări de instalare a sistemului de iluminat (pozarea cablurilor și montarea pilonilor).

„Bd. Dacia este supus lucrărilor de reabilitare. Au început lucrările de plombare a carosabilului, după care va fi aplicat tratamentul bituminos de tip Slurry Seal pe întreaga stradă.
În acest an, pe bd. Dacia vor demara și lucrările de amenajare pe tronsoane a trotuarelor, dar și cele de modernizare a iluminatului stradal și pietonal.

Totodată, se lucrează în continuare la:
-Reparația trotuarului din bd. Cuza Vodă. Urmează și reparația carosabilului.
-Reparația trotuarului din str. Burebista.
-Amenajarea locurilor de parcare pe str. Melestiu.
-Reabilitarea trotuarelor din str. A.Șciusev.
-Reparația trotuarelor și carosabilului din str. A.Bernardazzi.
-Reparația trotuarului din str. A.Saharov. Urmează și reparația carosabilului.
-Reparația trotuarului din str. Kiev.
-Finalizarea reparației din bd. Grigore Vieru.
-Schimbarea bordurilor de-a lungul str. Calea Orheiului
-Reparația trotuarului din str. L. Deleanu
-Reparația trotuarului din str. Alba Iulia intersecție cu str. I. Creangă
-Reabilitarea trotuarului și aleii din str. M. Sadoveanu
-Reparația trotuarului din bd. Mircea cel Bătrân”, scrie Ceban.

Pentru săptămâna curentă este preconizată demararea lucrărilor de aplicare a marcajului rutier, inclusiv a benzilor dedicate circulației transportului public, dat fiind faptul că se anunță o ușoară încălzire a timpului.