O nouă încălcare în centrul capitalei din partea unei companii de construcție. Primarul general Ion Ceban a solicitat stoparea lucrărilor de reparație care au început la clădirea istorică de pe strada Bulgară 24 din Chișinău.

„Proprietarul a început anumite lucrări fără acte permisive. Cazul a fost documentat, iar pretura sectorului urmează să discute cu proprietarul. Va fi întocmit proces verbal pe faptul executării lucrărilor de construcție neautorizate”, a declarat edilul.

Primarul spune că acte permisive Primăria nu a eliberat. În cadrul legal se va proceda cu fiecare caz separat.

Amintesc că săptămâna trecută a fost dispusă sistarea lucrărilor de construcție la șantierul din centrul orașului din str. Serghei Lazo, 46, până la elucidarea tuturor circumstanțelor, excluderea neconformităților și verificarea de către organele abilitate a legalității lucrărilor.

„Când am fost pe șantier, responsabilii de acolo care au venit la fața locului nu au putut explica exact ce construiesc.  Nu au putut spune câte etaje urmează să fie construite la blocul unde au primit acte permisive încă în anul 2019, unde este una din clădirile care reprezenta monument istoric și care este soarta celeilalte clădiri, la fel monument istoric pentru care au primit acte de a fi restaurat. A fost transmisă dispoziția la organele competente. Ministerul de Interne împreună cu pretura de sector vor asigura în teren respectarea acestei dispoziții”, a precizat edilul.