Parlamentul European trimite luni, 24 iunie, o delegație de deputați europeni la Chișinău pentru a evalua situația politică din Republica Moldova și pentru un schimb de opinii cu noul guvern al țării. Delegația este formată din patru deputați, potrivit unui comunicat de presă, citat de IPN şi Radio Chişinău.

Delegația va fi condusă de către președintele comisiei pentru afaceri externe, David McAllister și se va întâlni luni cu noua conducere politică din Republica Moldova.

Întrevederi sunt planificate cu premierul Maia Sandu, președintele Igor Dodon, ministrul de externe, Nicolae Popescu, ministrul de interne, Andrei Năstase, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, membrii delegației vor avea o întrevedere cu Pavel Filip, președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat.

„Scopul vizitei este de a evalua situația politică la fața locului, ca urmare a recentei crize politice și de a face bilanțul relațiilor actuale dintre Republica Moldova și UE”, se spune în comunicat.

Alături de McAllister, delegația Parlamentului European include alți trei deputați. Este vorba de Siegfried Mureșan, Claire Moody și Heidi Hautala.