O autostradă care ar uni municipiul Chişinău cu municipiul Iaşi din România ar putea fi construită în baza relaţiilor de înfrăţire între cele două oraşe. Aflată la Iaşi cu prilejul marcării a zece ani de la semnarea Acordului de înfrăţire între municipiile Chişinău şi Iaşi, primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, a declarat că autorităţile locale din cele două oraşe pot dezvolta proiecte comune din fonduri europene.
Silvia Radu a subliniat că autorităţile din Iaşi şi Chişinău pot începe să lucreze la proiecte comune prin deschiderea programelor europene de finanţare, în special la Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova.

„Putem spera la o autostradă care să ne unească oraşele. În această perioadă a crescut şi numărul de vizite ale turiştilor moldoveni, au crescut exporturile, au crescut schimburile comerciale dintre Moldova şi România. Noi, ca administraţii locale, trebuie să venim în întâmpinarea cetăţenilor din cele două ţări şi să asigurăm o infrastructură cât mai bună. Îl asigur pe domnul primar că Primăria Chişinău este deschisă la orice colaborare de acest fel. Suntem în anul Marii Uniri şi, chiar dacă acum suntem două state, nimeni nu poate nega legătura de sânge dintre noi”, a afirmat Silvia Radu, citată de România Liberă și trm.md.