Mai multe curse aeriene au fost reținute sau anulate astăzi din cauza ceţii care s-a lăsat asupra Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează MOLDPRES.

Potrivit site-ului oficial al aeroportului, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe aeroportul din Chişinău sau pe aeroporturile de destinaţie, opt curse au fost anulate iar una se reţine.

Conform sursei citate, două curse spre Bucureşti planificate pentru orele 05.40 şi 07.30 au fost anulate, iar un zbor planificat pentru ora 09.30 se reţine pentru cel puţin o oră. Au fost anulate din cauza ceţii şi zborurile spre Geneva, Istanbul şi Sankt Petersburg.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a specificat că ceața se va menţine astăzi întreaga zi, în special de asupra capitalei, deoarece R. Moldova se fală sub influenţa unei mase de aer generată de Marea Neagră. „Ceața nu se va dispersa nici mâine, şi s-a putea menţine izolat pe mai multe teritorii chiar până la finele săptămânii”, a spus Roșca.

Conform meteorologilor, în următoarele zile vremea se încălzește brusc. Pe timp de noapte, valorile termice vor varia în jur de 0 grade, în nordul țării, iar ziua se vor înregistra până la +10 grade Celsius, în sud.

Sursa: Moldpres