Moldova este tot mai aproape de etapa în care se va putea conecta la sistemul energetic european. Astăzi a fost semnat contractul de privatizare a întreprinderii „Moldvestransgaz” de către gigantul românesc „Transgaz”, care va realiza în continuare prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Lucrările urmează să fie demarate la începutul verii și vor fi monitorizate personal de către prim-ministrul Pavel Filip.
Potrivit unui comunicat emis de Guvern, „premierul a constatat dialogul politic excelent dintre părți, menționând că România a fost şi rămâne cel mai consecvent susţinător, atât al eforturilor de implementare a reformelor interne, cât şi a demersurilor politico-diplomatice ale Republicii Moldova întreprinse în contextul realizării agendei europene. O dovadă a relațiilor speciale dintre țări este și faptul că prima vizită bilaterală, de la preluarea mandatului, de către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a fost vizita la Chișinău”.
În cadrul ceremoniei de semnare a contractului de privatizare la care a fost prezent ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușcă, părțile au convenit asupra semnării unui protocol adițional. Acesta va prevedea protecția reciprocă a investițiilor, fapt ce va îmbunătăți și mai mult relațiile moldo-române. Acest document ar putea fi semnat în cadrul unei viitoare ședințe comune a Guvernelor de la Chișinău și București.