nspectoratul General de Poliţie (IGP) anunţă că astăzi, începând cu ora 10:00, vor avea loc mai multe aplicaţii la care vor participa poliţiştii din Moldova, dar şi din mai multe state europene. Aplicaţiile se vor desfăşura pe parcursul zilei pe stadionul Zimbru şi pe drumul spre Aeroportul Internaţional Chişinău. Fiecare acţiune va fi monitorizată de specialiştii din Polonia şi Franţa. În premieră, Ministerul Afacerilor Interne va utiliza şi tactici speciale de luptă. Scopul aplicaţiilor este de a preveni actele de terorism în care ar putea suferi cetăţenii, scrie trm.md.
„Acest exerciţiu are drept scop instruirea poliţiştilor noștri şi a tuturor forţelor din cadrul ministerului afacerilor interne de a interveni prompt în astfel de situaţii. În acest exerciţiu pentru prima dată vom implementa practici noi şi experienţe preluate de la colegii noștri din Franţa şi Polonia în urma mai multor seminare la care au parte poliţiştii de la noi”, a precizat Gheorghe Cavcaliuc, șeful-adjunct al IGP.

„În timpul stagiilor care au avut loc mai devreme, am făcut un schimb de experienţă dintre organele de forţă ale statelor noastre. Sper să fie un exerciţiu cu succes”, a menționat expertul polonez, Dariusz Wojcij.

Exercițiile antitero sunt organizate în premieră în Republica Moldova.