Aproximativ 1700 de persoane și familii cu venituri mici au primit locuințe sociale, în ultimii cinci ani, în cadrul unui proiect inițiat de Guvern cu suportul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Alte 700 de familii își vor primi cheile de la locuințe până la finele anului curent, transmite IPN și Radio Chișinău cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Beneficiari sunt familiile cu mulți copii, persoanele cu nevoi speciale, dar și angajați din sectorul bugetar care nu dispuneau de surse suficiente pentru a-și procura o locuință. Potrivit premierului, Pavel Filip, este important pentru Guvern de a putea oferi condiții de trai decente celor care au nevoie un acoperiș deasupra capului.

Apartamentele sociale au fost construite în cadrul fazei a II-a a proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile social vulnerabile din Republica Moldova, susținut financiar de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei cu un împrumut total de circa 13,4 milioane de euro.

Per total în cadrul proiectului, circa 2400 de persoane cu venituri mic vor fi asigurate cu aproximativ  680 de locuințe sociale.