Începând de astăzi, 18 martie 2022, punctul de oferire a produselor, creat de Primăria municipiului Chișinău, este amplasat la fostul Cinematograf LukOil.

Potrivit primarului general Ion Ceban, toate produsele sunt oferite din donațiile cetățenilor, partenerilor și ambasadelor.

“Adresa: Sectorul Rîșcani, str. Studenților 7/5

Pentru întrebări și suport suplimentar, puteți apela 079 114 040 – call centru sau accesați site-ul HELP.chisinau.md

Acordăm în continuare suport tuturor refugiaților din Ucraina, care sunt cazați în alte locuri decât centrele de plasament temporar.
De asemenea, de ajutor pot beneficia reprezentanții centrelor de plasament deschise pe teritoriul municipiului, dar și al Republicii Moldova.

Aceștia pot beneficia de suport în formă de articole vestimentare și de uz casnic, produse alimentare și de igienă personală”, scrie edilul.

Pentru obținerea ajutorului, este necesară prezentarea copiilor pașapoartelor ce atestă cetățenia refugiatului și data intrării acestuia pe teritoriul Republicii Moldova (după 24 februarie 2022).

În cazul centrelor de plasament, trebuie să prezinte o cerere semnată.

Sprijinul va fi oferit absolut tuturor celor care îl vor solicita, sub monitorizarea și evidența strictă a responsabililor, în limita stocului disponibil.