Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale Grupului de la Visegrád (V4) și Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura la 6 mai, în capitala Slovaciei, orașul Bratislava, relatează MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul reuniunii, la care vor mai participa înalţi oficiali din partea instituţiilor europene şi României, discuţiile vor fi concentrate pe realizările înregistrate în diverse domenii de cooperare şi coordonarea viziunilor politice privind viitorul PaE.

La Bratislava, ministrul Tudor Ulianovschi are planificate și întrevederi bilaterale cu unii omologi, în cursul cărora vor fi abordate aspecte ale cooperării atât în cadrul diferitelor organizații europene, cât și la nivel bilateral.

Grupul de la Visegrád este o organizație de cooperare formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Decizia de formare a organizației a fost adoptată de liderii celor patru state la 15 februarie 1991, în cetatea medievală Visegrád din Ungaria.