Haos, transport public blocat la Botanica, Buiucani, în Centru, oameni aşteptând minute în şir în staţii şi o mulţime de poliţişti. Aşa a arătat ieri oraşul Chişinău, unde a fost organizată parada homosexualilor.

„Nimeni nu putea traversa centrul orașului. Guvernarea, deputații PAS și-au organizat paradă, au furat curcubeul de la copii – au făcut un altfel de simbol și s-au înconjurat cu mii de polițiști achitați pe banii poporului pentru a-i apăra”, a scris indignat pe pagina sa de facebook primarul general, Ion Ceban.
Edilul capitalei a venit cu propunerea ca Ministrul de Interne să-și dea demisia pentru bătaie de joc față de polițiști.

„Nu s-a mai văzut la niciun eveniment asemenea mobilizare, nici pe perioada crizei refugiaților sau când vin alți oficiali. Propun ca această zi de mobilizare a polițiștilor să fie achitată din banii deputaților PAS, deoarece în mare parte i-au păzit pe ei, fiind prezenți la paradă”, a specificat Ion Ceban.

Potrivit Primăriei Chişinău, transportul public urma să circule pe strada București, deoarece în Piața Marii Adunări Naționale urmau să aibă loc mai multe evenimente, conform dispozițiilor depuse, lucru care a fost convenit inclusiv cu reprezentanții Ministerului de Interne, a precizat primarul general.

Potrivit acestuia „Guvernarea PAS știa că parada pe strada București a fost desfășurată contrar legi, dar homosexualii au fost păziți ca ochii din cap, fiind asigurat coridor contrar legii, nu aveau nici un document așa cum se procedează la diverse manifestații. În consecinţă am avut ieri lucrări stopate, transport stopat, iar pe homosexuali cu deputații în frunte îi păzeau toată poliția capitalei. Jumătate de Chișinău, centrul istoric al orașului a fost paralizat pentru un marș ilegal”, a mai adăugat Ion Ceban.

Primarul capitalei s-a arătat indignat şi de faptul că de Ziua Medicului și Farmacistului, marcată anual în a treia duminică a lunii iunie, nu și-a adus aminte niciun deputat PAS pentru a-i felicita.

„Din păcate, medicii au fost lăsați în umbra paradei de către GUVERNARE. Nimeni nu a anunțat vreo acțiune, majorare de salariu sau alte evenimente pentru medici, din păcate”, a punctat Ion Ceban.