Nu ne mai așteaptă vremuri bune, ci vremuri complicate, spune președintele Parlamentului, Igor Grosu. Speakerul a declarat, la o emisiune televizată, că cetățenii trebuie să se pregătească că vor traversa o perioadă destul de dificilă cu creșteri galopante la prețuri și tarife.
Grosu a îndemnat din nou populația să fie cât se poate de econoamă, grijulie, dar și inventivă.
”Realitatea e că n-o să fie simplu. Va fi complicat. Prețurile, vedeți, atât timp cât n-o să se oprească războiul, o să avem oscilații galopante și la gaze, și la petrol și la energie electrică, etc. Trebuie să fim economi. Trebuie să fim vigilenți. Trebuie să fim cât mai inventivi. Trebuie să profităm”, a declarat Grosu.
Președintele Legislativului a menționat că Moldova are acum prilejul să creară mărirea cotelor pentru exportul produselor moldovenești pe piețele țărilor comunitare, care anterior au fost exportate în Ucraina și Rusia. De asemenea, Grosu a precizat că și antreprenorii moldoveni, în special cei din sectorul zootehniei, trebuie să crească ponderea produselor locale pe piața internă, astfel ca să acopere golul creat de lipsa mărfurilor ucrainene.
Igor Grosu a mai declarat că în Moldova nu există pericolul unei crize alimentare, ci a costurilor mari la aceste produse.