Pe 2 martie, la Chișinău, va avea loc Conferința interparlamentară trilaterală: Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Anunţul a fost făcut de speakerul Andrian Candu într-un interviu oferit unei publicaţii ucrainene.

Potrivit lui Candu, evenimentul este organizat de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa președinților Legislativelor din R. Moldova, Ucraina și Georgia, în parteneriat cu Consiliul Atlantic. La finele conferinţei va fi aprobată o rezoluție cu privire la un angajament comun de securitate și aspirațiile de integrare europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, notează Moldpres.

În acelaşi interviu, şeful Legislativului a specificat că la conferinţă discuţiile se vor axa în mare parte pe problema teritoriilor ocupate, propaganda rusească, ingerințele Federației Ruse în treburile interne ale celor trei țări.

„Problema teritoriilor ocupate este una comună pentru noi. Un obiectiv comun al celor trei țări este și parcursul de integrare europeană, realizarea căruia implică transformări de durată și deloc ușoare în mai multe domenii”, a opinat Candu.

În acelaşi interviu, oficialul de la Chişinău a abordat subiecte ce ţin de reglementarea conflictului transnistrean, participarea militarilor moldoveni la exerciţiile internaţionale şi relaţiile bilaterale ale Chişinăului cu Ucraina.