Un seminar de instruire, organizat de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), s-a desfășurat pentru prestatorii de servicii farmaceutice, în cadrul căruia s-au discutat modificările operate recent în lista de medicamente compensate şi modalitatea de eliberare în farmacii a preparatelor gratuite, acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, scrie oficial.md.

În cadrul seminarului, reprezentanţii CNAM au prezentat informaţii ample despre modificările efectuate recent în lista de medicamente compensate, în acte normative şi legislative, paşii pe care trebuie să-i respecte farmaciştii pentru a oferi medicamente gratuite, precum şi exemple concrete de eliberare a preparatelor farmaceutice în cazul anumitor maladii.

La rândul lor, farmaciştii s-au arătat interesaţi de aspecte privind raportarea online a informaţiei din reţete, actualizarea datelor din sistemul informaţional „Medicamente compensate”, ţinerea evidenţei contabile, oferirea de medicamente gratuite şi pentru alte tipuri de maladii, eliminarea unor dificultăţi în transportarea reţetelor pe suport de hârtie etc.

Participanţilor la seminar le-a fost prezentat stickerul cu mesajul „Aici se eliberează medicamente compensate”, care urmează a fi plasat în fiecare farmacie contractată de CNAM, pentru ca cetăţenii să identifice cu uşurinţă prestatorii care eliberează medicamente gratuite.

Menţionăm că seminarul desfăşurat astăzi este primul din şirul de întruniri ce urmează să fie organizate pentru partenerii sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. În cadrul următorului seminar, care se va desfășura pe data 8 februarie, vor participa medicii din cadrul asistenţei medicale primare şi a celei specializate de ambulator.