„După ce guvernarea achită 13 milioane de euro, bani din creditul Băncii Mondiale companiei rusești „Silovîie Mașinî” pentru efectuarea lucrărilor de modernizare la Termoelectrica, astăzi cei din PAS vin cu acuzații irelevante și aberante cu referire la achiziționarea biletelor unice pentru călătoria în troleibuz. Propunem ca pentru corectitudine să nu creadă că ceva nu este în regulă, toți deputații, miniștrii și consilierii PAS să meargă la punctul vamal atunci când ajung camioanele și să numere cele 84 de milioane de bilete”.

Declarațiile aparține primarului general Ion Ceban, care afirmă că potrivit practicii anterioare, privind inițierea procedurii de achiziție a biletelor unice pentru călătoria în troleibuze, organizate pe platforma electronică m-tender (https://e-licitatie.md (https://e-licitatie.md/)), în rezultatul cărora nici un operator economic nu a participat la licitațiile respective, cât și ținând cont de informația prezentată de Î. S Firma editorial – poligrafică “Tipografia centrală”, prin care a comunicat ca nu dispune de capacitatea tehnică corespunzătoare, întru a evita tergiversări sau deficiențe în prestarea serviciilor de transportare contracost a călătorilor și luând în considerare raporturile anterioare de colaborare, grupul de lucru pentru achiziții a decis încheierea contractului cu Î. I “Fetisova Nadejda” (or. Barnaul).

„Astfel la 25 Ianuarie 2022, a fost semnat contractul pentru achiziționarea a 84 milioane bilete unice pentru călătoria în troleibuze (necesarul anual). Prețul unui bilet oferit de către Î. I “Fetisova Nadejda” este de 0, 008 lei, ori de 5-6 ori mai mic decât ofertele analizate pe piața internă, care oferă un grad inferior de securizare. Astfel, la cantitatea contractată, economia constituie 2,2 milioane lei.

Biletele unice au dimensiunea de 29×47 mm, sunt confecționate din hârtie de ziar de nuanță cenușie și dispun de elemente de securitate sporită. (conțin elemente iridiscente printate, pentru a nu putea fi reproduse, falsificate)”, a punctat edilul.

Primarul afirmă că este de menționat ca evidența biletelor de călătorie este una strictă.