Sâmbătă sunt anunţate noi proteste la Paris! Statul francez va apela la militari pentru menţinerea ordinii. Forţele militare din operaţiunea „Sentinelle” se vor alătura poliţiştilor şi jandarmilor pentru a preveni violenţa şi distrugerile, scrie telegraph.md.

Militarii vor asigura paza instituţiilor publice sau a altor puncte fixe care ar putea fi ţinta atacurilor unor persoane violente, extremiste sau radicalizate, aşa cum s-a întâmplat la ultima sâmbătă a „vestelor galbene”.

Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al guvernului francez: „Nu putem lăsa o minoritate violentă să pună în pericol ţara noastră şi să deterioreze imaginea Franţei peste hotare, deci următoarele zile vor fi decisive”.

Autorităţile au mai anunţat şi alte măsuri menite să oprească valul de violenţe şi distrugeri. Printre acestea se numără şi interzicerea protestelor pe celebrul bulevard Champs Élysées din Paris sau în oraşele mari – Toulouse, Bordeaux, Nisa. Prezenţa militarilor pe străzi nu este văzută cu ochi buni nici de sindicate, şi nici de unii reprezentanţi ai „vestelor galbene”.

Peste 7 mii de militari vor fi mobilizaţi pentru o nouă sâmbătă de proteste, o situaţie care le aminteşte francezilor de perioada în care soldaţii erau pe străzi când ţara lor era în stare de urgenţă din cauza atentatelor teroriste.