Consiliul municipal Chișinău se convoacă marți, 31 octombrie 2017, într-o ședință extraordinară, printre subiectele incluse pe agendă figurând și proiectul privind taxarea electronică în transportul public municipal.

Proiectul, elaborat de Direcția generală de transport public și căi de comunicație, se referă la principiile generale de implementare a sistemului de taxare electronică în transportul public din mun. Chișinău.

Sistemul de taxare electronică ar urma să fie implementat pe toate liniile de troleibuze și autobuze, iar în a doua etapă și la microbuze. Odată cu implementarea noului sistem, va fi păstrat în paralel și sistemul actual de vânzare directă a tichetelor, pe o perioadă de la 6 la 12 luni, notează Radio Chisinau. De asemenea, va exista posibilitatea transbordării gratuite de la un mijloc de transport la altul, pe o durată de 60 de minute.

Chestionați de reporterul Radio Chișinău, locuitorii capitalei susțin că tichetele electronice ar fi mai comode, dar că ar putea crea dificultăți pentru persoanele mai în vârstă.

Proiectul mai prevede că sistem electronic va fi gestionat direct de Regia Transport Electric și de Parcul Urban de Autobuze, care urmează să organizeze licitația publică pentru selectarea unui operator care îl va implementa.

Totodată, CMC va examina o chestiune cu privire la aprobarea Caietului de sarcini pentru elaborarea Concepției de dezvoltare durabilă a infrastructurii transporturilor pentru teritoriul mun. Chișinău.