După ce a oferit ajutor Primăriei Chișinău, o delegație oficială din Japonia a venit în capitala Republicii Moldova. Edilul Ion Ceban a avut azi o întrevedere cu reprezentanții „Peace Winds Japan” și „Japan Platform”- delegație oficială din Japonia.

„Am mulțumit pentru suportul enorm oferit Primăriei Chișinău în gestionarea refugiaților în acest sens am semnat și un Acord de colaborare.
Am discutat astăzi despre: gestionarea crizei refugiaților, prelungirea contractului cu Peace Winds – pentru a ne susține in continuare cu produse alimentare și servicii medicale pentru refugiați și extinderea domeniilor de colaborare, inclusiv, pe educație.

Peace Winds – Peace Winds Japan (PWJ) este o organizație neguvernamentală (ONG) dedicată sprijinirii persoanelor aflate în dificultate și amenințate de conflicte, sărăcie sau alte tulburări”, a declarat Ceban.

Sistematic, în fiecare săptămână, începând din luna Martie 2022 Peace WINDS a donat câte 50 palete cu produse alimentare și produse igienice pentru a completa depozitul municipal cu produse care sunt oferite refugiaților.
Peste 900 de refugiați au fost consultați de către medicii japonezi.

Edilul afirmă că pentru municipalitate fiecare suport este important.