Ministerul de Externe de la Moscova acuză autoritățile de la Chișinău că împiedică în mod artificial intrarea cetățenilor ruși în r.Moldova, notează Radio Chişinău.

Reprezentanta instituției, Maria Zaharova a amintit despre faptul că a fost reținut pentru convorbiri la Aeroportul Chișinău directorul „Centrului de resurse pentru tineret”, Alexei Liubțov, chiar dacă acesta ar fi informat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova. „Remarcăm încă un caz de împiedicare artificială a călătăriilor în această țară a cetățenilor ruși. Și nici măcar nu este vorba de reprezentanții structurilor de stat. Astfel de practici nu pot să ne vorbească decât de un singur lucru. Suntem convinși, că astfel de acțiuni nu contribuie la dezvoltarea relațiilor moldo-ruse”, a declarat Maria Zaharova, potrivit unui comunicat al diplomației ruse.

Ea a mai spus că șefului comitetului Camerei Comunelor a Federației Ruse, Alexandr Malkevici și corespondentei publicației „Komsomolskaia Pravda”, Daria Aslamova le-a fost interzis accesul în R.Moldova fără motive clare și întemeiate.

Autoritățile de la Chișinău nu au venit, deocamdată, cu o reacție refitor la comunicatul Ministerului rus de Externe.