Actorul și novicele în politică Volodimir Zelenski este cîștigatorul alegerilor prezidențiale din Ucraina. După numărarea a aproape 26% din buletinele de vot, Zelenski a obținut 73,2 % din voturi, iar fostul președinte Petro Poroșenko 24,4%. Petro Poroșenko și-a recunoscut înfrîngerea și a anunțat că va rămîne în politică.

Potrivit Europa Liberă, în prima sa conferință de presă după anunțarea rezultatelor, Zelenski a declarat că va aduce un nou suflu în politica ucrainiana și că îi va cere sfatul lui Poroșenko dacă va avea nevoie. El a spus că își va anunța echipa „în viitorul apropiat” și că prioritatea sa este aducerea tuturor prizonierilor ucraineni din Rusia în țară.

Zelenski a mai spus și că va apăra limba ucrainiana și că îl va înlatura pe procurorul general din functie.

„Procurorul general Iuri Luțenko este din echipa veche. Vom numi oameni noi și acest lucru nu este valabil numai pentru domnul Luțenko.”

Zelenski a fost felicitat pentru victoria sa, prevazută de sondajele de opinie, de președintele Consiliului European Donald Tusk, de președintele Franței, Emanuel Macron, și de ministrul britanic de externe Jeremy Hunt. Potrivit cotidianului Ukrainska Pravda, președintele american Donald Trump a avut o convorbire telefonică cu Zelenski, felicitîndu-l.