Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI au instalat detectoare de fum în șapte localități din raioanele Dondușeni, Drochia, Criuleni și Dubăsari.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a menţionat că, în cadrul campaniei, pompierii au instruit peste 200 de persoane privind respectarea normelor antiincendiare în utilizarea surselor de încălzire, scrie Moldpres.

„Acțiunile pompierilor au avut loc în contextul continuării campaniei naționale „O casă protejată – o viață salvată”. Mai multe familii au beneficiat de detectoare de fum, care au fost instalate de salvatori în locuințe. Aceștia le-au vorbit oamenilor despre pericolul incendiilor, dar și despre reacționarea corectă în caz de declanșare a semnalului sonor al detectoarelor. Totodată, pompierii au îndemnat oamenii să nu încalce regulile antiincendiare și să stingă focul din sobe pe timp de noapte”, a spus Pușcașu.

În cadrul campaniei „O casă protejată – o viață salvată” aproximativ 2800 de oameni au beneficiat de instalații de prevenire a cazurilor de intoxicații, iar peste 3000 de detectoare au fost instalate în gospodăriile din țară.

Potrivit datelor IGSU, în anul curent, în Republica Moldova au avut loc circa 1400 de incendii în care au decedat 76 persoane. Totodată, în această perioadă s-au produs 44 cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon în care și-au pierdut viața 18 persoane.