Un lan impunător de cânepă a fost descoperit de către polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud la o distanță de patru kilometri de la linia de frontieră.

Ieri, 8 iulie, în urma acțiunilor de verificare a unei informații operative recepționate de ofițerii de investigații din Direcția regională Sud în comun cu angajații SPF Cișmichioi au depistat o plantație de cânepă de aproximativ 20 ari, pe direcția localităților Cișmichioi (MD) – Dolinskoe (UKR), notează Radio Chişinău.

Din primele cercetări, s-a aflat că ce-i 20 de ari fac parte dintr-un teren agricol mult mai extins care este arendat de către un SRL cu sediul în Capitală, iar recent s-a strâns recolta de rapiță, de pe un teren aferent. Persoana responsabilă de teren a fost identificată, iar în timpul audierilor a comunicat că nu știa despre lanul de cânepă, fiind dispusă să colaboreze cu polițiștii de frontieră.

Directorul firmei a oferit acordul ca plantația să fie nimicită.

Despre cazul dat a fost sesizat inspectoratul de poliție Vulcănești, angajații căruia s-au prezentat la fața locului, preluând examinarea a incidentului conform competențelor instituționale.

Menționăm că, angajații Poliției de Frontieră continuă să întreprindă, în cadrul operaţiunii speciale ”MAC 2019”, acţiuni ferme în vederea combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.