La 2 februarie,  fiind implicați în serviciu la menținerea și supravegherea traficului rutier în orașul Dondușeni, agenții de patrulare au observat un mijloc de transport de marca Mercedes, care se deplasa neuniform pe traseu.

Inspectorii de patrulare au somat șoferul să oprească autovehiculul pentru verificarea actelor.

Conducătorul auto în vârstă de 55 de ani este originar din raionul Dondușeni. Polițiștii i-au solicitat acestuia să treacă procedura de testare alcoolscopică, iar rezultatul drager a arătat o concentrație de 0,97 mg/l de vapori în aerul expirat.

Mașina a fost ridicată și transportată la parcarea specială, iar în privința șoferului a fost pornit un dosar penal pentru conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, care se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Reamintim, conform legislației în vigoare, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,30 mg/l în aerul pur expirat, iar starea avansată de ebrietate este considerată în cazul depăşirii de 0,30 mg/l în aerul pur expirat.

În ambele cazuri, conducătorii auto sunt privați de dreptul de a conduce mijloace de transport în funcție de rezultatul gradului de alcoolemie.