Sute de persoane au participat duminică după-amiază la marşul Iaşi Pride din România, în timp ce zeci de persoane participau la o contramanifestaţie, scandând ”Iaşul nu-i Sodoma”. Din grupul contestatarilor evenimentului, la un moment dat au fost aruncate fumigene şi ouă înspre participanţii la marş.

Asociaţia Rise OUT organizează a doua ediţie a marşului Iaşi Pride, la acţiune fiind prezente sute de persoane. Participanţii au pornit în marş către centrul Iaşiului, scrie Ziarul de Iași.

În zonă şi-a făcut apariţia şi zeci de contestatari ai evenimentului. Aceştia erau îmbrăcaţi, în majoritate cu tricouri albe, iar unii aveau asupra lor însemne religioase. Ei au scandat ”Iaşul nu-i Sodoma”, au fluierat şi au huiduit. La un moment dat, dinspre grupul contestatarilor s-a aruncat cu fumigene şi chiar cu ouă către participanţii la marş.

Un autobuz al Jandarmeriei s-a interpus între cele două grupuri, iar pe traseul evenimentului au fost mobilizate importante forţe de ordine.

Organizatorii acestui eveniment au precizat că Iaşiul este un oraş în care diversitatea comunităţii ar trebui îmbrăţişată. Evenimentul a fost autorizat de Primăria Iaşi.

De menționat că și în Republica Moldova se va desfășura în curând un festival al comunității LGBT+ „Moldova Pride”, dar și o campanie socială. Evenimentele vor avea loc în perioada 13-19 iunie. Potrivit organizatorilor, acestea se vor încheia, tradițional, cu Marșul Solidarității.

Sursa: newsmaker.md