Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până marţi Codul Galben de intensificări ale vântului, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, azi, pe arii extinse, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestiс, în rafale de până la 18-23 metri pe secundă.

Conform specialiştilor, deocamdată, situaţia meteorologică din ţară nu poate fi caracterizată drept deosebit de critică, însă trebuie de ţinut cont că dintre fenomenele meteorologice primejdioase cel mai mare pericol în luna martie îl prezintă vânturile puternice şi ninsorile abundente. Acestea se semnalează în medie o dată în şase ani.

De marţi vremea se va răci, mai ales, noaptea, când temperaturile se vor situa aproape, iar la nord şi centru, chiar şi sub 0 grade. În intervalul 12-14 martie, valorile termice vor indica, ziua, până la 10 grade Celsius, iar în nordul şi sudul ţării sunt posibile ploi de scurtă durată, potrivit SHS. La finele săptămânii curente, indicatoarele termometrelor vor înregistra tendinţă de creştere, ajungând, duminică, până la 16-18 grade Celsius.

În caz de Cod Galben, condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.