Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, s-a arătat revoltat de situația când un bărbat a descărcat mere pe o stradă din Chișinău, pentru că nu le putea vinde.

Primarul a observat că poliția a declarat imediat despre fermierul disperat că ar fi fost dependent de droguri.

„Dar foarte mulți din PAS păcătuiesc așa. Să punem un narcolog la intrarea în parlament. Atât eu, cât si ceilalți oameni stim ca sunt oameni care folosesc substanțe ilegale in PAS. Ei merg chiar și în Parlament, iar unii dintre ei sunt chiar președinți de comisii. Adică, o persoană care nu ar putea vinde mere este un dependent de droguri, iar acești indivizi sunt implicați în politici publice. Nu este corect. Maia Sandu încearcă să-i înfățișeze pe toți protestatarii drept dependenți de droguri, alcoolici și hoți, dar acest lucru nu este adevărat. Mulți oameni astăzi sunt în sărăcie și nu primesc asistență de la stat, – a subliniat Cheban în cadrul emisiunii Prime Time de la Prime TV.

Reamintim că recent în centrul Chișinăului, lângă clădirea Ministerului Agriculturii, un bărbat a descărcat un număr mare de mere în semn de nemulțumire față de faptul că nu avea de unde să-și exporte fructele. Împotriva fermierului i s-a întocmit un protocol, polițiștii spun că bărbatul se afla în stare de ebrietate și poate fi urmărit penal. Ministerul Agriculturii a afirmat că această acțiune este politică.