Precipitațiile puternice din perioada 17 -18 iunie au afectat mai multe localităţi din raioanele Teleneşti, Criuleni şi Sângerei. Puhoaiele au produs pagube considerabile şi în capitală, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru agenţie că precipitațiile puternice au deteriorat 0,8 km de drum local din oraşul Teleneşti, iar în localitatea Mândrești, ploile au distrus 30 hectare de floarea soarelui.

Şuvoaiele puternice au spălat 7 km de drum local din localitatea Coşcodeni, raionul Sângerei, iar în localitatea Prepeliţa, aversele au deteriorat 60 de foi de ardezie şi 90 metri pătrați de ţiglă de pe acoperișul unui depozit şi magazin.

Rafalele de vânt au smuls 120 foi de ardezie şi 7 metri cubi de cherestea de pe un bloc de locuit din oraşul Criuleni. Ploaia a făcut prăpăd şi în capitală, mai multe străzi fiind inundate, iar două autovehicule au rămas blocate în apă pe strada Uzinelor.

Marţi, 18 iunie, muncitorii de la Întreprinderea municipală din capitală „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi” au interveni pentru a evacua arbori căzuți pe nouă străzi din capitală. În același timp, angajații regiei locativ-comunale și amenajare au evacuat apa acumulată în subsolurile mai multor blocuri din sectorul Botanica.

Drumarii de la Î.M. „Exdrupo” au fost mobilizați ieri în toate sectoarele pentru a lichida situațiile problematice de pe străzi. Acumulări de apă în urma averselor au fost înregistrate pe str. Meșterul Manole, str. Uzinelor –  str. Negreșteni, șos. Muncești – str. Pandurilor și str. Albișoara.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, canicula revine. Astăzi se așteaptă maxime termice de până la 32 grade Celsius, ziua, şi până 21 grade, noaptea. Ploile se reîntorc abia la sfârșitul săptămânii.