Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit astăzi cele 51 de consilii electorale de circumscripţie uninominale pentru alegerile parlamentare și referendumul consultativ din 24 februarie 2019.

Consiliile electorale de circumscripție urmează să-şi aleagă din rândul lor, prin vot secret, preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul, prin respectarea echilibrului de gen. După această procedură, consiliile vor face publică informaţia privind locul (biroul), data şi ora primirii documentelor de înregistrare a concurenților electorali, scrie Moldpres.

Totodată, CEC a pus în sarcină consiliilor electorale crearea, până la 19 ianuarie 2019, a secțiilor de votare și până la 29 ianuarie 2019 a birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Alegerile parlamentare din anul viitor vor fi desfăşurate după un sistem electoral mixt, deputaţii urmând să fie aleşi atât pe liste de partid cât şi în circumscripţii. De asemenea, în ziua alegerilor, va fi desfășurat un referendum consultativ privind reducerea numărului de deputaţi de la 101 la 61 și revocarea acestora din funcție, dacă nu îşi îndeplinesc corespunzător obligaţiile.