În 21 de intersecții din capitală au fost instalate semafoare inteligente. Sistemul modernizat de dirijare al acestora a fost prezentat astăzi, informează MOLDPRES.

Obiectivele de fluidizare a circulației rutiere din cele 21 de intersecții din oraș sunt pe bază de LED, direcționate prin GSM/3G, dotate cu dispozitive de colectare a datelor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în orele de vârf sau în caz de accidente.

Prezent la eveniment, primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că noul sistem va permite vizualizarea în regim online a intersecțiilor unde se creează ambuteiaje, dar și a unor eventuale defecțiuni a semafoarelor. „În mai puțin de o secundă, toată informația apare aici la ecran. Noile semafoare „văd” traficul prin intermediul senzorilor și automatizat gestionează fluxul de transport, semnalizează dispeceratul atunci când sunt deficiențe tehnice, sunt mai vizibile și mai receptive la comenzi decât modelele vechi de semafoare din 1973”, a spus Ruslan Codreanu.

Primarul a adăugat că autoritățile planifică ca până la sfârșitul anului 2020 toate semafoarele din capitală să fie modernizate.

În prezent, din cele 182 de intersecții semaforizate din oraș, 115 sunt dirijate prin GSM/3G. Pentru modernizarea semafoarelor din capitală, din bugetul municipal au fost alocate 2 mln de lei în acest an.