Politologul Corneliu Ciurea este de părere că cei din PAS vor să subordoneze mass-media din țară. Ciurea este convins că în curând am putea asista la închidere mai multor posturi TV, dar și deschiderea altor noi – pro-guvernare.

„Aidoma altor partide pe care i-au criticat anterior, tocmai pentru că-și doreau subordonarea mass-mediei, PAS dorește să dicteze regulile și pe piața mass-media. Deschizându-și propriile televiziuni și închizând televiziunile fie independente, fie care, sub o formă sau alta, sunt controlate de alte partide politice și economice. Aceste încercări trebuie oprite, întrucât PAS atentează nu doar asupra justiției prin aceste războaie pe care le-a demarat, ci atentează și asupra mass-mediei. Prin urmare, toate aceste redute ale democrației sunt astăzi asediate de un partid majoritar care guvernează în țară și sfidează regulile democrației”, a declarat Corneliu Ciurea. 

Declarația politologului vine după ce miercuri seara preşedintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că fracțiunea PAS  pregăteşte un proiect de lege, care presupune reducerea volumului de publicitate la posturile TV moldoveneşti, care transmit programe din ţări străine.