Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat, în cadrul recepției oficiale organizate de misiunea diplomatică cu prilejul Zilei Naționale a României, pe 1 decembrie, că militarii moldoveni care au defilat la București la parada organizată de Ziua Națională a României au fost aplaudați.

„Militarii din Republica Moldova au fost aplaudați când au defilat cu mândrie la parada militară organizată la București, dedicată Zilei României. De asemenea, ne bucurăm că, prin implicarea militarilor din Republica Moldova în exerciții militare de renume, am contribuit la profesionalizarea directă a Armatei Naționale și vom continua să dezvoltăm cooperarea din apărare”, a mai spus diplomatul român, citat de IPN.

Participând la recepție, prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a adresat un mesaj de felicitare poporului român și a mulțumit statului vecin pentru sprijinul continuu oferit Republicii Moldova. „Vreau să aduc tuturor românilor felicitări cordiale și urări de pace, bunăstare și prosperitate continuă, atât din partea Guvernului Republicii Moldova, cât și al meu personal”, a menţionat Pavel Filip și a exprimat gratitudine pentru suportul necondiționat acordat de către România.