Peste 1000 de localități au beneficiat de proiectul „Drumuri bune”, iar anul viitor numărul acestora va crește. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip, care a prezentat astăzi parlamentului „Programul de activitate al Guvernului pentru perioada 2016-2018”.

Premierul a subliniat că proiectul „Drumuri bune” a fost lansat anul acesta, însă deja s-a reușit obținerea unor rezultate importante pentru cetățeni. „Înainte de a veni la guvernare, timp de șapte ani, s-au reparat mai puțin de 1000 km de drum sau câte 140 de km pe an. Anul acesta vorbim de 1600 de kilometri de drum și aproape 2 miliarde de lei investiți. Pentru 2019 avem planificați alți 2600 de kilometri care vor intra în reparații”, a remarcat Filip, citat de Moldpres.

Oficialul a specificat că actualul guvern a realizat proiecte importante privind infrastructura de apă și canalizare. „În ultimii doi ani, peste 106 mii de beneficiari au fost conectați la rețeaua de apă, ceea ce înseamnă 53 mii pe an, de șapte ori mai mult decât pe timpul guvernărilor anterioare. Pentru 2019 ne propunem un obiectiv de 2 ori mai serios: 100 mii de oameni conectați”, a spus Pavel Filip.