Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratul Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani, pe parcursul a 2 luni de zile, au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane care au pus în aplicare o schemă  de comercializare a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova, prin aplicații electronice de comunicare, scrie politia.md.

Organizatorul, un bărbat  de  40 de ani,  aducea  prin contrabandă, de peste hotarele țării  pastile psihotrope de tip Subutex, iar pentru a nu fi demascat și cunoscut de către consumatori a creat în aplicația ”Telegram„ un chat închis, unde  le transmitea informația despre posibilitatea de achiziționare a drogurilor.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub bordure, pietre și alte locații, iar prin intermediul aplicației de comunicare se transmitea un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse. Achitarea pentru droguri se efectua prin terminale electronice de plată sau conturi bancare deschise pe numele persoanelor terțe.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 163 de pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, un calculator și telefoane mobile, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor. La domiciliul organizatorului a fost depistat un adevărat oficiu cu tehnică de calcul și înscrisuri cu „contabilitatea” afacerii ilegale.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de 134 400 lei. O pastilă era comercializată cu  800 de lei.

Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. De asemenea, un alt suspect  urmează să fie anunțat în urmărire generală.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.