Premierul Pavel Filip anunță pentru miercuri, 27 februarie, ședința cabinetului de miniștri, după o pauză de două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare din 24 februarie, notează Radio Chişinău.

Pe site-ul Guvernului a fost publică ordinea de zi cu peste 30 de chestiuni care vor fi examinate. Acestea vizează modificarea unei anexe a Hotărârii Guvernului din 2002 cu privire la salarizarea angajaților din unitățile cu autonomie financiară. Miniștrii vor aviza și modificarea anexei la Hotărârea Guvernului pentru aprobarea componenței nominale a părții moldovenești în Comisia privind utilizarea stabilă și protecția bazinului fluviului Nistru.

Un alt proiect ține de crearea Instituției Publice Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării. Va fi examinată și o hotărâre privind comanda de stat privind dezvoltarea profesională a funcționarilor publici în anul 2019.

Cabinetul de miniștri urmează să modifice hotărârea prin care s-a aprobat Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a ajutorului material și hotărârea privind aprobarea normelor de cheltuieli în bani pentru întreținerea persoanelor cazate în instituțiile sociale.

Pe durata campaniei electorale cinci miniștri au degrevat din funcție. Patru dintre ei vor obține mandatul de deputat, potrivit rezultatelor prealabile ale scrutinului parlamentar.