Toți pasagerii care vor călători în cupeu cu trenul pe cursele Chișinău – Sankt–Petersburg și Chișinău – Moscova vor achita cu 11 și 12 procente mai puțin pentru bilet.

Potrivit Căii Ferate din Moldova (CFM), oferta va fi valabilă în perioada 12 februarie – 31 martie. Măsura are drept scop majorarea fluxului de călători în această perioadă, notează Moldpres.

Decizia a fost luată după ce CFM a înaintat un demers către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a avizat pozitiv inițiativa de reducere a coeficientului de indexare a tarifului de bază pentru biletele în vagoane cupeu.

Astfel, începând cu 12 februarie și până la 31 martie, costul tichetului de călătorie pentru locul în compartiment pe destinația Chișinău – Sankt–Petersburg va scădea cu circa 240 de lei. Trenul de pe această cursă circulă în zilele impare ale lunii, la ora 22.14.

Promoția va viza și cele două garnituri care circulă în capitala Federației Ruse. Biletele pentru același tip de compartiment în trenul nr. 47, Chișinău – Moscova, care circulă în fiecare zi de marți, joi, sâmbătă și duminică, la ora 10.50, se vor ieftini cu circa 240 de lei, iar pentru garnitura cu nr. 341, care circulă zilnic, la ora 20.40 din Chișinău, costul acestora se va micșora cu 210 lei.

Totodată, în legătură cu fluctuația ordinară a coeficienților de indexare stabiliți de administrațiile feroviare a statelor pe care le traversează trenul până a ajunge la destinația finală, costul tichetelor poate suferi mici modificări.