Doi copii, de un an şi zece ani, au avut nevoie de intervenţia salvatorilor, după ce, în timp ce se jucau, au pus pe degete diferite obiecte de metal, pe care nu au mai reuşit să le scoată, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Primul caz a avut loc în dimineața zilei de joi, 19 aprilie. Angajații IGSU au fost solicitați într-un apartament de pe strada Codrilor, din orașul Durlești, de către părinții unui băiețel de un an.

Din primele informații s-a stabilit că minorul a băgat degetul în scurgerea de la baie, iar la puțin timp acesta s-a blocat în plasa de metal. Părinții copilului au alertat de urgență salvatorii.

În mai puțin de 20 de minute, angajații Detașamentului Căutare Salvare nr.1 al IGSU au reușit să scoată metalul de pe de degetul minorului. Primul ajutor calificat a fost acordat de paramedicii SMURD din cadrul instituției. În urma intervenției efectuate copilul nu s-a ales cu traumatisme, iar viața acestuia este în afara oricărui pericol.

Un alt caz în care a fost necesar ajutorul salvatorilor a avut loc la Spitalul Clinic de Copii „Valentin Ignatenco” din capitală. Salvatorii au fost solicitați în sala de intervenții pentru a scoate o piuliță metalică de pe degetul unui minor în vârstă de zece ani.

Din informațiile preliminare s-a stabilit că băiatul se juca cu veriga metalică, iar la un moment dat nu a mai reușit s-o scoată. Degetul copilului s-a inflamat, iar părinții au solicitat ajutorul medicilor.

Ajunși la spital, medicii au apelat la intervenția salvatorilor, care au reușit să scoată obiectul metalic, fără ca băiatul să fie traumatizat.

Potrivita datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2018 salvatorii au intervenit în patru astfel de cazuari.