Copiilor cu statut de refugiat din Ucraina, le este asigurat dreptul la educație în municipiul Chișinău. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, fiind specificat și numărul copiilor ce deja frecventează școlile și grădinițele din capitală.

„Instituţiile de învăţământ preşcolar: numărul total de copii înmatriculați, conform grupelor de vârstă, refugiați din Ucraina – 87 copii.
Instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II: în 42 instituții din municipiul Chișinău sunt încadrați temporar, în calitate de audienţi, în procesul educațional 448 copii refugiați.
Instituțiile de învățământ extrașcolar: 39 cadre didactice din Instituțiile de învățământ extrașcolar au desfășurat activități educative în centrul de plasament temporar pentru refugiați „MoldExpo. La aceste activități au participat 263 copii refugiați.
Totodată, unii copii refugiați plasați în familii, au mers în incinta instituțiilor de învățământ extrașcolar unde au participat la ședințele de cerc, de exemplu: în CCC „Ghiocel” – 10 copii, în Centrul pentru Copii și Tineret „Udo Jurgens” – 34 copii, în Centrul de creație tehnică din sectorul Buiucani – 10 copii”, a fost specificat în cadrul ședinței.

Totodată, și-a început activitatea tabăra de zi Green Gate Primăvara în incinta Centrului orășenesc al tinerilor naturaliști pentru copiii din familiile refugiate. Deși a fost preconizată pentru 50 copii cu vârsta de 5 – 12 ani, până în prezent sunt înscriși 78 copii. Din ei, 19 copii nu participă la programul de zi al taberei, dar desfășoară lecții online, conform programei de studii cu pedagogii din Ucraina, iar pentru aceasta a fost organizat un cabinet cu calculatoare care a fost pus la dispoziția copiilor.