Mai multe instituții de învățământ general vor beneficia de dotări, lucrări de construcții sau renovare, inclusiv a blocurilor sanitare. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către executiv.

Potrivit deciziei guvernului, pentru reparația și dotarea instituțiilor de educație timpurie vor fi alocate 30 mln de lei, iar pentru construcția și renovarea blocurilor sanitare în școli – 5 mln de lei. Astfel, în lista grădinițelor potențial beneficiare de investiții se numără 53 de instituții din 48 de localități ale raioanelor Călărași, Ialoveni, Nisporeni, Strășeni, Rezina și Telenești. Totodată, alte 22 de școli din Călărași, Ialoveni, Florești, Nisporeni și Strășeni vor beneficia de construcția blocurilor sanitare noi, scrie Moldpres.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Moldova, și are drept scop atât dezvoltarea infrastructurii și dotarea grădinițelor, cât și îmbunătățirea condițiilor de igienă și sanitație în instituțiile de învăţământ.