Uniunea Europeană acordă o atenție sporită drepturilor omului, dar și democrației în țările, care sunt partenerele UE, susține șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. În cadrul unei conferințe naționale, organizate la Comrat, ambasadorul a menționat că acest lucru este un moment extrem de important în relațiile bilaterale și are o influență asupra tuturor domeniilor.

Potrivit lui, UE oferă sprijin partenerilor săi astfel încât standardele în domeniul drepturilor omului să avanseze și în Republica Moldova, transmite IPN.

Evenimentul a întrunit pedagogi din instituții de învățământ general și superior din UTAGăgăuzia, din Chișinău, din regiunea transnistreană, dar și liderii organizațiilor non-guvernamentale, de pe ambele maluri ale Nistrului. Peter Michalko a menționat că se simte bucuros de faptul că aflându-se în Republica Moldova în calitate de șef al Delegației UE, poate lucra cu un cadrul legislativ, care deja există între UE și Molodva. Potrivit lui, în preambulul Acordului de Asociere, se menționează anume despre valorile drepturilor omului, care stau la baza relațiilor bilaterale și este foarte important să fie realizat tot ceea ce ține de democrație, drepturile omului și statul de drept. Oficialul a mai spus că Delegația UE este interesată să mențină legătura cu toate componentele societății, pentru care aceste elemente sunt importante și în acest sens sectorul non-guvernamental este cea mai activă parte a societății.