Doar în doi ani, municipalitatea a investit 7,5 milioane de lei în lucrările de reparație a drumurilor locale din suburbia Ghidighici.

Potrivit primarului general Ion Ceban, astfel, în perioada 2021-2022, din bugetul municipal s-au alocat 5,5 milioane de lei pentru construcția drumului principal de acces în regiunea Gura Văii, pe str. Victoriei. Costul total al lucrărilor este de peste 6,7 milioane de lei. Contribuția Primăriei Ghidighici în acest proiect este de 1,2 de milioane de lei.

„Proiectul a fost unul complex, împărțit în mai multe etape. Lucrările de construcție au fost realizate cu mecanisme și utilaje moderne, fiind îndeplinite sarcinile stipulate, cu respectarea standardelor de referință. Acest proiect are o importanță majoră pentru locuitorii satului Ghidighici, având ca obiectiv dezvoltarea economică a regiunii, precum și îmbunătățirea condițiilor de circulație.

Tot anul acesta, din bugetul municipal s-au alocat 2 milioane de lei pentru reparația capitală a segmentului de drum din str. Ștefan cel Mare – str. Sfatul Țării. Proiectul a fost așteptat de foarte mulți locuitori din Ghidighici, întrucât porțiunea de drum reparată este una dintre arterele principale pe care zilnic circulă un număr mare de autoturisme, inclusiv transportul public municipal.

Totodată, Primăria Chișinău a inclus drumul de acces spre Ghidighici L 462 și drumul L 415 Roșcani – stația Ghidighici în proiectul în valoare de 43 de milioane de lei, care prevede reparația căilor de acces în suburbiile Capitalei pe unde circulă transportul public”, a punctat Ceban.

De menționat că, în 2021, pe ruta de autobuz nr. 46 „Ghidighici” au fost acordate 5 unități noi ISUZU și 2 unități VDL. În ultimii trei ani, pentru proiectele de infrastructură din Ghidighici s-au alocat peste 12,5 milioane de lei.