Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi ce au avut loc ieri, 19 noiembrie.

Astfel, conform rezultatelor preliminare, în satul Fundurii Noi, raionul Glodeni, rata de participare la vot a fost de 52,22%. Din numărul total de alegători, 209 și-au dat votul pentru candidatul Partidul Democrat din Moldova (PDM), Vasili Colenco, în timp ce alți 129 de alegători au votat pentru candidata Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Tatiana Ghetmancenco, scrie trm.md.

În comuna Ghiliceni, raionul Telenești, la scrutin au participat 47,80% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. Pentru candidatul PDM, Nicolae Rotaru, au votat 516 de alegători, pentru candidatul independent, Vera Hajdeu, și-au dat votul 286 de votanți, iar pentru candidatul PSRM, Ion Hajdeu, au votat 142 dintre participanții la vot.

În comuna Plopi, raionul Cantemir, la scrutin s-au prezentat 38,18% dintre alegători. Toți cei 530 de votați și-au dat votul pentru candidatul PDM, Anatoli Todorov.

În comuna Sărăteni, raionul Leova, la urne au ieșit 52,82% dintre alegătorii înscriși pe listele electorale. Pentru candidatul PDM, Vladimir Ungureanu,
au votat 229 de persoane, iar pentru candidatul independent, Igor Prida, și-au dat votul 212 de alegători.

În comuna Ștefănești, raionul Florești, prezența la vot a fost de 50,03%. 674
De alegători au votat pentru candidatul PDM, Ludmila Zdraguș, iar 188 – pentru candidatul PSRM, Ivan Cojocari.

În comuna Zîrnești, raionul Cahul, la scrutin au participat 41,23%. 813 dintre alegători au votat pentru candidatul democraților, Nicolae Beju, iar 103 – pentru candidatul socialiștilor, Victor Pascal.

În comuna Căpriana, raionul Strășeni, prezența la vot a fost de 48,95%. Pentru candidatul PDM, Ion Scutaru, au votat 824 de votanți, pentru ce al PSRM, Ion Grosu – 82, iar pentru candidatul independent, Afina Scutaru – 81 de alegători.

În comuna Berlinți, raionul Briceni, rata de participare la vot a fost de 62,74%. Pentru candidatul democraților, Viorica Oleinic, au votat 454 de alegători, pentru cel al socialiștilor, Iurii Beliciuc – 311, pentru candidatul independent, Ghenadie Burlaca, au votat 166 de persoane, iar pentru candidatul Partidului politic Partidul Nostru, Victor Colțiuc, și-au dat votul 66 de votanți.

Pentru șefia orașului Sângera au candidat șase pretendenți. Rata de participare la vot a fost de 35,73%. Pentru candidatul PDM, Valeriu Poiata, au votat 1515 de votanți, pentru candidatul PSRM, Sergiu Brînzila, a votat 931 de persoane. Pentru candidatul Partidului Popular European din Moldova, Valeriu Popa, au votat 847 de alegători, pentru candidatul Partidului Liberal, Nichita Lari, au votat 440 de persoane, pentru candidatul Partidul politic Partidul Nostru, Ion Duca, au votat 271 de votanți, iar pentru candidatul Partidului Național Liberal, Igor Baciu, au votat 115 oameni.

În Comuna Lăpușna, raionul Hîncești, la vot au participat 24,44% de alegători înscriși pe listele electorale. Toate voturile, 1233 la număr, i-au revenit candidatului PDM, Ion Bubuioc.