După ce guvernarea PAS a majorat numărul de ministere de la 9 la 13, a crescut considerabil și numărul angajaților în aceste instituții. Fostul premier Ion Chicu a publicat pe pagina sa de Facebook un tabel în care este prezentat câte persoane activau în ministerele comasate în 2017, și câte sunt acum, după ce PAS le-a separat.

Din tabel reiese că dacă în 2017, la Ministerul Economiei și Infrastructurii, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, la Ministerul Educației și Culturii și la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale activau, în total, 494 de persoane, după separare numărul acesta a crescut cu 80, în prezent fiind 574 de cadre.

Ion Chicu a menționat că a crescut și numărul secretarilor de stat și a secretarilor generali de la 22 până la 30. Fostul premier a precizat în postarea sa că aceste angajări presupun și cheltuieli mai mari din bugetul de stat.

“Maia Sandu, care anul trecut leșina de grija medicilor, anul acesta “nu are bani” pentru continuarea majorării salariului în acest domeniu.

Anul trecut, în condițiile pandemiei și secetei, a fost posibil de majorat salariile cu 70% cumulativ. Anul acesta, când în trimestrul II avem o creștere economică de 21%, guvernarea mătușo-verișorească nu poate identifica bani pentru acest sector.

Și este de înțeles de ce nu poate. Fără o analiză elementară a situației, au decis să majoreze numărul miniștrilor, secretarilor de stat și funcționarilor în ministere, majorând substanțial cheltuielile pentru întreținerea aparatului de stat”, a scris Chicu.