ele mai aglomerate puncte din Capitală unde se formează cel mai des ambuteiaje în orele de vârf se află în sectoarele Centru, Râşcani şi Buiucani.

Despre aceasta arată datele unei analize a Inspectoratul Naţional de Patrulare al MAI, efectuată în lunile ianuarie şi februarie. Astfel, în această perioadă, au fost înregistraţi circa 10 mii de şoferi care au încălcat regulile de circulaţie pe teritoriul Capitalei, notează Radio Chişinău.

Parcarea transportului în adiacentul staţiilor de aşteptare, oprirea neregulamentară a maşinilor cu sistemul de semnalizare-avariere conectat, staţionarea mijloacelor de transport parcate neregul amentar pe marginea carosabilului, manevrele de pe o bandă pe alta fără folosirea semnalizării – acestea sunt cele mai grave abateri de la Regulamentul circulaţiei rentiere.Acestea duc la blocarea benzilor de circulaţie, formarea ambuteiajelor şi influenţează direct la viteza de circulaţie în municipiul Chişinău.

Pentru staţionarea sau parcarea în locurile interzise, doar în Chişinău au fost documentaţi aproximativ 450 de şoferi. MAI îndeamnă cetăţenii să fie precauţi şi răbdători, să manifeste perseverenţă şi să se conformeze indicaţiilor legale ale agenţilor de patrulare.